Cindy dagvoorzitter

Publiek-private samenwerking (PPS)
voor centrumgebieden

Een talk geven of een event voorzitten over samenwerking, belangen, vastgoed, 

ondernemers en economisch sterke en -aantrekkelijke gebieden

Mijn PPS-ervaring in Amsterdam Centrum

Aanjager PPS-samenwerking

Of het nu gaat om duurzaamheid, aantrekkelijke winkelgebieden, bereikbaarheid, diversiteit, schoon, heel, veilig... ik ben al ruim vier jaar de aanjager van de PPS-samenwerking in Amsterdam Centrum. Dat betekent schakelen met heel veel betrokkenen, actiegericht werken en doelgericht en strategisch denken. Politiek sensitief is deze rol zeker en ik heb veel contact met zowel straatmanagers, biz-bestuursleden, ambtenaren als het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Centrum. De projecten hieronder zijn een aantal van de concrete resultaten die ik heb behaald in deze rol. Daarnaast (bege)leid ik veel gesprekken, brainstormsessies, moeilijke gesprekken en organiseer, coördineer en zit ik events voor.

Looppost veiligheid kernwinkelgebied

De looppost heb ik voor elkaar gekregen en is een samenwerking geworden tussen de Gemeente Amsterdam en 8 bizzen uit dit gebied. Deze bestaat uit drie beveiligers die door het kernwinkelgebied van Amsterdam Centrum lopen. Elke ondernemer mag hen bellen wanneer zij te maken met een veiligheidsissue in of direct voor hun winkel of horecazaak. Het veiligheidsgevoel van ondernemers is hierdoor flink verhoogd en het aantal diefstallen en andere criminele activiteiten in de winkels en zaken is flink gedaald (o.b.v. cijfers van de politie), terwijl deze in andere stadsdelen flink stijgt.

Motorkapbriefing kernwinkelgebied

Elke week is er een motorkapbriefing op de Dam. Politie, beveiligers, handhaving, straatmanagers en gebiedsmakelaars zijn hierbij aanwezig. Men leert elkaar hierdoor veel beter kennen, weet elkaar snel en makkelijk te bereiken, werkt beter samen en best practices en ervaringen worden uitgewisseld. De politie en de beveiligers werken zo goed samen, dat het aantal aanhoudingen en reprimandes flink is gedaald, omdat de beveiligers steeds meer inzetten op preventie.

Bizzen werken straatoverstijgend samen

Vijf gebieden in Amsterdam Centrum werken steeds meer straatoverstijgend samen. Als coördinator en aanjager hiervan zorg ik dat overkoepelende thema's zoals schoon, heel en veilig niet meer op straatniveau wordt aangepakt. Dit resulteert in effectiever werken, meer samenwerking met de gemeente, grotere budgetten en het sneller behalen van resultaten. Het varieert van vijf tot 13 bizzen per gebied.

Eén afvalplan voor een groot gebied

Het kernwinkelgebied schoner krijgen, dat is een uitdaging die de bizzen en de gemeente samen al jaren onder controle proberen te krijgen. Ik ben de aanjager en trekker geweest van de samenwerking met één partij, die zes dagen per week al het groot afval dat op straat ligt, weghaalt. Dat betekent dat verkeerd aangeboden en niet opgehaald grofvuil, karton en afvalzakken niet meer drie tot vijf dagen blijft liggen, maar dat ze elke dag van straat zijn. Dit is een operationele- en financiële samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam en 13 bizzen.

Netwerk en relatie opbouwen met eigenaren

Vier jaar geleden werd er in Amsterdam vooral gezegd: het contact met eigenaren, daar moet de straat maar zorgen. En de straat zei; het contact met eigenaren, daar moet de gemeente voor zorgen. En dus zorgde ik daarvoor. Ik heb de oprichting van meerdere eigenaren-bizzen gecoördineerd, het jaarlijkse Vastgoedevent van Amsterdam Centrum geïnitieerd en georganiseerd en alle eigenaren-bizzen met elkaar verbonden door tweejaarlijks samen te komen. Het doel is om eigenaren veel meer te betrekken bij beslissingen op zowel beleid- als straatniveau, aangezien zij één van de belangrijkste schakels zijn om echt verandering voor elkaar te krijgen in de straat.
cindy-spreekt-cindy-stechweij-spreker

Spreker nodig?

Zoek jij een spreker die inspireert, energie geeft, veel praktische én bewezen resultaten laat zien binnen de PPS samenwerking en/ of centrum management en een stappenplan meegeeft hoe jouw publiek deze resultaten ook kan behalen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Tarief vanaf 2.500 euro excl. BTW


cindy-stechweij-cindy-spreekt-dagvoorzitter

Dagvoorzitter of gespreksleider nodig?

Als dagvoorzitter of gespreksleider zorg ik er altijd voor dat de sfeer goed is. Veilig, positief en vooral constructief. Binnen de publiek-private samenwerking is de kritische toon vaak de boventoon, maar ik ben van mening dat dit binnen samenwerking niet het meest constructief werkt. En daarom zorg ik er altijd voor, dat wat er ook gezegd of bedoeld wordt, dat we het ook hebben over de (gezamenlijke) mogelijke oplossing.


Streng, rechtvaardig, heel erg op de tijd, ingrijpen wanneer nodig en loslaten om de inhoud z'n werk te laten doen; dat is wat je nog meer van mij als dagvoorzitter en gespreksleider mag verwachten.

Ik heb meerdere wethouders geïnterviewd, panelgesprekken geleid, events voorgezeten inclusief opening en afsluiting en heel veel gevoelige gesprekken geleid.

Een aantal van mijn talks

Samenwerken met vastgoed

van ongrijpbaar naar een
concrete PPS samenwerking

Vaak zijn vastgoedeigenaren en -beheerders de ongrijpbare partij om echt mee samen te werken binnen de PPS-samenwerking. Terwijl juist zij de onmisbare schakel zijn wil je echt verandering teweeg brengen in winkelstraten. Ik geef concrete tips en voorbeelden hoe je hiermee omgaat en hoe je ze wél meekrijgt. Dat doe ik vanuit mijn ervaring met het oprichten van eigenaren-bizzen, het opzetten van vastgoednetwerken, het organiseren van het Vastgoedevent van Amsterdam Centrum en faciliteren van gesprekken met en tussen vastgoedpartijen en de gemeente.

Hoe je de samenwerking 

met en tussen bizzen
versterkt en wat dit oplevert

Op straatniveau samenwerken is niet zo moeilijk. Straatoverstijgend samenwerken blijkt daarentegen een stuk lastiger... elke straat heeft z'n eigen identiteit en uitdagingen is de meest gehoorde zin wanneer je groter wilt dan straatniveau. Maar klopt deze zin wel? Of draait het ergens anders om? Ik neem jullie mee aan de hand van concrete voorbeelden en resultaten waarom straatoverstijgend samenwerking (onderling en met de gemeente) zoveel meer oplevert dan alles bij je eigen straat houden. En ik zorg voor genoeg motivatie om ook zelf straatoverstijgend aan de slag te gaan.

Het veiligheidsmodel van

Amsterdam Centrum


Hoe hebben we het veiligheidsprobleem in het kernwinkelgebied aangepakt? Hoe zijn we gaan samenwerken? Hoe hebben we er zelf voor gezorgd dat het college en burgemeester Halsema unaniem instemmen met de plannen uit het gebied. In twee jaar zijn we van nauwelijks samenwerken naar ijzersterke samenwerking gegaan tussen de bizzen, politie, beveiligers, handhaving en de gemeente. Ik neem jullie stap voor stap mee hoe dit is ontstaan en welke voorwaarden er nodig zijn om dit ook te realiseren in jouw gebied.
Tarief vanaf €2.500 excl. BTW

Boek mij als spreker, dagvoorzitter of gespreksleider of wil je meer weten?

What they said...

"Ook erg prettig om naar te luisteren als publiek"
Cindy heeft al een aantal keer met veel enthousiasme de rol als moderator vervuld voor de gemeente Amsterdam. Ze stelt de deelnemers op een natuurlijke wijze op hun gemak, maar kan ook tegelijkertijd panelleden vakkundig (onderbouwd met voorbeelden) ondervragen. Ook erg prettig om naar te luisteren als publiek.
Gerben Kossen

Gemeente Amsterdam

"Ze houdt de sfeer veilig en positief"

Het is heel fijn om met Cindy samen te werken. Ze weet precies hoe ze een gebalanceerde en vol focus gesprek (discussie) leidt. Ook houdt ze de sfeer veilig en positief.

Iris Hagemans

Hogeschool van Amsterdam

"Enthousiast en vakkundig ingeleid"
November 2022 mocht ik spreken over retail tijdens een door de bizzen en gemeente Amsterdam georganiseerd event. Het thema en de sprekers werden op een enthousiaste en vakkundige manier ingeleid door Cindy, waarna ze ook het panel aan de tand voelde. Cindy voelt zich als een vis in het water op een podium!
Edwin van de Woenstijne

ASR Real Estate

Video Aspect Ratio: 4:1